A GRANUFLEX® ütéscsillapító burkolólapok, járólapok, illetve a komplett burkolati rendszer kiválóan alkalmazható:
• játszóterek, óvodák, játszótéri felszerelések esésvédő burkolataként,
• iskolák, mozgássérült-otthonok játékterei, sportudvarai rugalmas burkolataként,
• uszodák, strandok, medencék körüli csúszásmentes, rugalmas, balesetvédő járófelületeiként,
• tetőteraszok, járdák, kerti utak, kerti díszburkolatok térburkolatataiként,
• kondicionáló termek, pihenőszobák, lakáson belüli exkluzív, hangelnyelő melegpadló-, lépcső- és fal burkolataként.
A termékeink mindenhol alkalmazhatóak, ahol a nagyfokú rugalmasság, csúszásmentesség, ütéscsillapítás, vízáteresztés, időjárásállóság, könnyű javíthatóság, a karbantartást alig igénylő jelleg fontos szempont a burkolattípus kiválasztásánál.

Katalógus letöltése

A Granuflex filozófiájának alapja a termékek jó minősége, és a legfontosabb követelmények egyike a vevők elégedettsége.


Az ütéscsillapító burkolatok nagy előnye, hogy mozgási energia elnyelő képességgel rendelkezik - ezáltal biztosítja a játék felhőtlen örömét a lehető legnagyobb biztonsággal rendelkező környezetben.

Az alaptípus újrahasznosított abroncs-gumiőrletek és hántolmányok, valamint poliuretán kötőanyag keverékéből gyártott kétrétegű burkolólap. A lapok mind a 4 oldalán 2-2 db (a 100×100 cm-es lapoknál 4-4 db a lapok 2 oldalán) lyuk kerül gyártás közben kialakításra. A lap felső, színezett rétegének megerősített anyagösszetétele a burkolat átlag feletti kopásállóságát, amíg az alsó, fekete rétege a burkolat kiemelkedő rugalmasságát, erőelnyelő képességét biztosítja. A lap felső szélei lekerekítettek, alsó felülete strukturált, a jobb ütéscsillapítás és a vízelvezetés biztosítása céljából.


Az új struktúrájú alj kialakításával, a régebbi típussal megegyező vastagságú lapoknál magasabb szintű ütéscsillapítást értünk el. A kapcsolóelemek számának növelése, biztosítja a nagyobb stabilitást a lefektetett lapoknál, de a lehetőség biztosított a régebbi lapokkal való kompatibilitásra.

A lapok két párhuzamos oldalán helyezkednek el a kapcsolóelemekhez szükséges lyukak, így 2×6 illetve 2×2 db elemmel rögzíthető a lap.
Játszótéri burkolatok még változatosabb, színesebb palettájának kialakítása céljából a megnövelt kapocsszámon kívül új méretként ütéscsillapító gumilapok 50×100 cm-es kivitelben is kerülnek gyártásra az FSN-60-as vastagsággal bezárólag (FSN-30-tól 60-ig) középső, vizuális elválasztó horony nélkül, amely önmagában is, de kombináltan 50×50-es lapokkal szinte határtalan variációs lehetőséget biztosít. Az FSN lapok anyaga és lerakási technológiája megegyezik az FS típusú lapokéval.


Elsősorban fitness célokra ajánljuk, mivel a rezgés- és zajcsillapító hatása révén az edzés mozgási energiáját jobban nyeli el, így segítve a sportoló tevékenységét és zavartalan kikapcsolódását.

A kellemes környezeten kívül biztosítjuk még a boka- és térd ízületek térdízületek védelmét a felület rugalmassága következtében.
Az ES típus azonos szemcseszerkezetből felépített egyrétegű, egyszínű gumilap. Kétféle méretben kerül gyártásra– 50×50 cm és 100×100 cm. A lapok változatos küllemét biztosítja a standard színeken kívül elérhető EPDM beszórású felső réteggel, illetve márványmintás verzió is. A lapok az alaptípusú “paplanos” aljú kivitelezés mellett még elérhetők a speciális, sima aljjal is.


Tulajdonságai miatt kültéri felületekre (akár tetőteraszok dekorburkolására), vagy olyan helyekre, ahová nagy mennyiségű víz érheti a lapokat (például zuhanyzók, medencék mellé) ajánlott az elhelyezése.

Az EST típus abroncsgumi-őrletek és hántolmányok, valamint színezett poliuretán keverékéből gyártott burkolólap. A lap felső szélei lekerekítettek, alsó felületén speciális, „stoplis” bordázat kerül kialakításra a burkolaton átfolyó víz gyors elvezetése és a lap hatékony átszellőzése céljából.


Az alaptípus újrahasznosított abroncs­gumi-őrletek és hántolmányok, valamint színezett poliuretán keverékéből gyártott egyrétegű, jól tömörített, kopásálló, piskóta formájú burkolóelem, amely teljes vastagságában színezett.

Az elemek méretei BEHATON szabvány szerintiek (20×16 cm), 36 db/m2.